PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT
Verenigde Kerk van God (hierna te noemen: “VKG”) kan in de volgende gevallen persoonsgegevens over u verwerken:
– wanneer u de website van VKG bezoekt
– wanneer u deze gegevens zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan VKG verstrekt
– wanneer u per telefoon, per e-mail en/of via de website van VKG
literatuur van VKG aanvraagt
– wanneer u als gemeentelid of reguliere bezoeker van de diensten van VKG heeft aangegeven op de interne e-maildistributielijst te willen staan
– wanneer u als gemeentelid of reguliere bezoeker van de diensten van VKG heeft aangegeven op de interne adressenlijst te willen staan
– wanneer u als gemeentelid of donateur geld overmaakt naar VKG

VKG kan de volgende persoonsgegevens verwerken:
Uw voor- en achternaam
Uw adresgegevens
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres
Uw IP-adres
Uw bankrekeningnummer (in geval van het doen van giften)

WAAROM VKG GEGEVENS NODIG HEEFT
VKG verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.

Daarnaast kan VKG uw persoonsgegevens gebruiken in het kader van het uitvoeren van het door u gedane verzoek aan VKG om de literatuur van VKG te ontvangen.

Bovendien kan VKG uw persoonsgegevens gebruiken voor het op uw verzoek afleggen van huisbezoeken en het verlenen van pastorale zorg, en voor het delen van praktische informatie en organisatorische zaken aan gemeenteleden en reguliere dienstbezoekers.

HOELANG VKG GEGEVENS BEWAART
VKG bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Bij beëindiging van uw abonnement, lidmaatschap en/of reguliere dienstbezoek worden uw persoonsgegevens gewist.

DELEN MET ANDEREN
VKG verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
Degenen die op de interne e-maildistributielijst en/of de interne adressenlijst staan verplichten zich om vertrouwelijk om te gaan met de persoonsgegevens die hierop staan. VKG kan in geval van misbruik niet aansprakelijk gesteld worden.
Leden van VKG die inzage hebben in financiële aangelegenheden van het kerkgenootschap hebben geheimhoudingsplicht.

COOKIES
Op onze website wordt video-inhoud aangeboden. Wanneer de videopagina wordt opgeroepen, verschijnt er eenbericht over cookies. Als u instemt met de cookieinformatie worden in totaal twee cookies gegenereerd: een tijdelijke sessiecookie waarmee u de weergave van een videovenster kunt controleren, en een andere cookie met een geldigheidsperiode van 24 uur. Met de laatste cookie kunt u onze homepage weer oproepen voordat de 24 uur zijn verstreken, zonder dat de cookie informatieweer verschijnt. Als u geen video-inhoud wilt zien, kunt u de cookie informatie negeren (op de andere pagina’s van onze website worden geen cookies gebruikt.) Cookies beschadigen uw computer niet en bevatten geen virussen. U kunt uw browser zo instellen dat u op de hoogte wordt gesteld van de instelling van cookies en cookies alleen in individuele gevallen toestaat, cookies voor bepaalde gevallen accepteert of in het algemeen uitsluit en de automatische verwijdering van alle cookies activeert bij het sluiten van de browser. Als cookies worden gedeactiveerd, wordt de functionaliteit van onze website beperkt.

PRIVACYVERKLARING VOOR HET GEBRUIK VAN YOUTUBE
Bezoekers van onze website hebben de mogelijkheid om onze video’s te bekijken op YouTube, de site van Google. De site wordt beheerd door YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Wanneer u op de YouTube-link klikt, wordt er een verbinding tot stand gebracht tussen uw browser en de servers van YouTube en worden de gegevens naar YouTube verzonden (zoals aangegeven op onze website).

Als u op een van de YouTube-thumbnails op onze pagina’s klikt, wordt de bijbehorende YouTube-video in deze pagina geïntegreerd in de “Geavanceerde Privacy-modus”. Er wordt een verbinding tot stand gebracht met  het YouTubenetwerken een tijdelijke sessie-cookie van YouTube op uw system geplaatst.

Als u bent ingelogd op uw YouTube-account, kunt u YouTube toestaan om uw surfgedrag direct te koppelen aan uw persoonlijke profiel. U kunt dit voorkomen door uit te loggen op uw YouTube-account.
Meer informatie over de omgang met gebruikersgegevens vindt u in het privacybeleid van YouTube op: 
https://policies.google.com/?hl=nl.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK
Op de website van VKG worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. VKG gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door VKG en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u bezitten in een computerbestand naar u of een ander door u genoemde organisatie te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@verenigdekerkvangod.org. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

VKG wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

BEVEILIGEN
VKG neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van VKG maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te waarborgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door VKG verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met VKG op via info@verenigdekerkvangod.org.
www.verenigdekerkvangod.org is een website van VKG.

VKG is als volgt te bereiken:
Postadres:
Postbus 93
2800 AB Gouda

Vestigingsadres (géén bezoekadres):
Thurledeweg 125-1706
3044 ER Rotterdam

Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel:
51236222

Telefoon:
(+31) 06 29601189

E-mailadres:
info@verenigdekerkvangod.org

WIJZIGINGEN
Deze privacy- en cookieverklaring kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd bij wijzigingen in het beleid van VKG. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

11 septi 2019